perjantai 15. helmikuuta 2019

Kuusankosken Rotaryklubi arvostaa perinteenkeruuta


Min Kuusas -blogi on saanut hienon huomionosoituksen. Kuusankosken Rotaryklubi on antanut arvonimen Kunnon kuusaalain 2019 kiitoksena "kuusaalaisen elämänmenon monipuolisesta tallennuksesta henkilöhaastattelujen muodossa Min Kuusas -sivustolla usean vuoden ajan". Arvonimi Kunnon kuusaalain myönnettiin nyt neljännen kerran. Aikaisemmat Kunnon kuusaalaiset ovat Rurik Wasastjerna, Lassi Kujala, Kimmo Seppänen ja nyt sitten Eijaleena Martikainen.


Kuvassa Eijaleena Martikainen ja kulttuurineuvos Eero Niinikoski, rotaryklubin kunniajäsen, jonka ansiosta on myös moni Min Kuusas -juttu syntynyt. Kuvaaja: Osmo Siira
Tunnustan suoraan, että on mahtavaa päästä noin maineikkaan joukon jatkoksi.  Onnittelen Rotaryklubia hienosta ideasta vaalia kuusaalaisuutta tällä tavoin. Kuntaliitoksen jälkeen törmää tämän tästä väitteeseen, ettei Kuusankoskea enää olisi. Kyllä on. Kuusankoski on olemassa sekä paikkana että nimenä - Kotimaisten kielten tutkimuskeskus yrittää muistuttaa asiasta jatkuvasti ja korostaa paikannimien historiallista merkitystä.

Blogini ei olisi elänyt hetkeäkään ilman haastateltavia. Viiden vuoden aikana olen tavannut ja haastatellut jo sadoittain kuusankoskelaisia ja niitä, joiden toiminta on liittynyt jotenkin Kuusaaseen. Suuret kiitokset teille ja hatunnosto sille, että olette avoimesti jakaneet elämänvaiheitanne toistenkin iloksi. Surutta voin sanoa, että oma maailmankuvani on avartunut ja syventynyt teidän tarinoistanne. Samalla olen oppinut, miten monipuolista osaamista ison teollisuuslaitoksen pyörittäminen vaatii, ja mitä kaikkea tehtaanporttien sisäpuolella on tapahtunut vuosikymmenten mittaan. Aivan oma maailmansa!

Vielä kiitokset Kuusankosken Rotaryklubille kerta kaikkiaan viehättävästä ja tunteikkaasta tilaisuudesta ja perinteenkeruun arvon näkemisestä.

Onnesta uuvuksissa
Eijaleena Martikainen


           Toukokuun Kyyti-lukuhaasteen teemana on joki - tai vaihtoehtoisesti meri:            https://kyyti.finna.fi/themes/custom/files/l...